Els consumidors podem promoure les energies renovables !

A falta de dades més recents, al 2009 a Espanya el 28% de l’energia elèctrica provenia de fonts renovables.

Des de la lliberalització del mercat elèctric en els contractes amb els particulars, han aparegut moltes comercialitzadores d’energia elèctrica (electricitat, o “llum” com diem molts), si bé a la majoria de consumidors només ens arriba informació de les grans que ja coneixíem.

Entre aquestes, ja n’hi ha que ofereixen energia elèctrica 100% d’origen renovable als mateixos preus que la tarifa TUR (Tarifa d’Últim Recurs, regulada pel govern), com és el cas de Gesternova o serà el de Som Energia (data inici prevista Set.2011).

El canvi de comercialitzadora és senzill, i ja només pagarem a la nova. La distribuidora, que és qui ens porta l’energia elèctrica fins a casa, seguirà sent la mateixa, i fins i tot l’energia elèctrica que ens arribi a casa pot ser en gran part d’origen no renovable. Però el que és segur és que si contractem energia verda, l’energia que nosaltres necessitem s’estarà subministrant a la xarxa de distribució elèctrica des de fonts renovables.

Si molts usuaris contractéssim energia verda, podríem aconseguir que el percentatge d’energia verda al sistema elèctric fos més elevat, forçant d’alguna manera a potenciar les renovables enfront les d’origen fossil o nuclear.

I per afavorir la promoció de les renovables, crec fermament que hem de demanar a la Comissió Nacional de l’Energia que en el seu llistat de comercialitzadores indiqui les que ofereixen energia elèctrica d’origen 100% renovable i quina autoritat les certifica. Aviam si a través del Facebook podem moure aquesta iniciativa…

Diuen que el client és el rei. I els consumidors som clients finals. Tots junts tenim més força de la que ens imaginem. I com que Internet ens uneix, espero que ho aconseguirem !

Plaques solars fotovoltaiques a l'edifici municipal "El Viver"

Etiquetes: , ,

Una resposta to “Els consumidors podem promoure les energies renovables !”

 1. mesbdn Says:

  En data 22/2/11, la CNE em va respondre per mail en relació a la meva proposta que afegissin l’atribut de “origen 100% renovable” (i qui ho certifica) al llistat de comercialitzadores d’energia elèctrica. Aquesta és la resposta, força satisfactòria:

  “Estimado Sr. Ventura.

  Esta y otra información de interés se irá agregando de forma paulatina para añadir detalles y características a las ofertas de los comercializadores de electricidad y de gas, que serán incorporadas en la herramienta web de comparador de ofertas, que la CNE insertará en la red en breves fechas.

  Gracias por la sugerencia.

  Atentamente,

  La Dirección de Relaciones Institucionales”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: